Värit ja maalausvälineet

Koristelijan väriaineet: pastavärit, nestemäiset värit, hohtavat maalit, maalisiveltimet, efektisävyt, kimallesprayt, elintarviketussit jne.


Pastavärit

Pastavärit

Pastavärit ovat geelimäisiä värejä joilla voit värjätä esim. marsipaania, sokerimassaa, vaahtokarkkimassaa, kermavaahtoa, taikinoita tms.Näillä väreillä voit myös maalata ohut kärkisellä siveltimellä esim. marsipaanin ja sokerimassan pinnalle. Varaa kuitenkin valkoista väriä vaalentamaan mm. Wiltonin tummempia pastavärejä.

Colour Mill elintarvikevärit

Colour Mill elintarvikevärit

Öljypohjaisilla elintarvikeväreillä voit värjätä suklaata, kermaa, voikreemiä, massoja ja taikinoita. Sensijaan marenkien ja royal icing/piikerien värjäykseen sitä ei suositella rasvaisuutensa vuoksi.

Colour Mill sävyjä löydät 45 erilaista. 

Metallinhohtoiset maalit

Metallinhohtoiset maalit

Metallinhohtoisella maalilla voit maalata siveltimen avulla erilaisten massojen pinnalle sekä viimeistellä koristeita.

Suklaavärit

Suklaavärit

Suklaavärillä värjäät suklaat,kaakaovoin,voikreemin jne. Tämä nestemäinen elintarvikeväri soveltuu erityisen hyvin rasvaa sisältävien elintarvikkeiden värjäämiseen.

Jauhevärit

Jauhevärit

Sivele jauheväriä pehmeällä siveltimellä valmiiden koristeiden pinnalle. Saat tehtyä jauheesta myös maalia,lisää pieneen määrään vettä tai alkoholia sen verran jauhetta, että koostumus on sopivaa maalaamiseen.

Elintarviketussit

Elintarviketussit

Elintarviketussilla voit piirtää tai kirjoittaa sokerimassan tai marsipaanin pinnalle. Tussilla voit myös viimeistellä valmiit koristeet. Kirjoitettavan pinnan tulee olla kohtuullisen kuiva,ettei tussin kärki riko pintaa.

Kimallesprayt

Kimallesprayt

Suihkauksella kimallespraytä viimeistelet esimerkiksi kakut,marsipaani- ja sokerimassakoristeet.